Depremin ardından DASK gerçeği: 10 evden 4’ünün sigortası yok!

AFAD, Marmara Denizi’nde 6,2 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldiğini Açıkladı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), dün Marmara Denizi’nde Silivri açıklarında saat 12.49’da 6,2 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu. Bu depremin, Kuzey Anadolu Fay Zonu’nun Orta Marmara içinden geçen segmenti üzerinde gerçekleştiği belirtildi.

Silivri açıklarında gerçekleşen depremin ardından birçok artçı sarsıntı kaydedildi.

Depremlerin artmasıyla birlikte deprem sigortalarına olan ilgi yeniden arttı. Ancak, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından bile birçok ev hala Zorunlu Deprem Sigortası’na sahip değil.

DOĞAL AFET SİGORTALAR KURUMU: İstanbul’da Zorunlu Deprem Sigortalılık Oranı Yüzde 62

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) verilerine göre, İstanbul’da zorunlu deprem sigortalılık oranı yüzde 62 ve yaşayan poliçe sayısı yaklaşık 2,6 milyon seviyesinde bulunuyor.

Türkiye genelinde sigortalılık oranı yüzde 56 iken, İstanbul’un yüzde 62’lik sigortalılık oranı Türkiye ortalamasının üstünde bulunuyor.

İstanbul’da sigortalılık oranı Türkiye ortalamasının üzerinde olmasına rağmen hala her 10 evden 4’ünün deprem sigortasına sahip olmaması dikkat çekiyor.

Marmara Bölgesi’nde sigortalılık oranı yüzde 64 ile birinci sırada yer alıyor. En düşük sigortalılık ise yüzde 45 ile Karadeniz Bölgesi’nde görülüyor.

DASK Hattı Ile Hasar İhbarları Kolayca Yapılabilir

Depremin ardından hasar gören sigortalı yapılar için vatandaşlar, DASK’ın “ALO 125” Zorunlu Deprem Sigortası Hattı’nı arayarak veya “www.dask.gov.tr” adresinden ve e-Devlet Kapısı’ndan hasar ihbarlarını iletebilirler.

Devlet garantisi altında sunulan DASK, konutları depreme ve deprem kaynaklı diğer afetlere karşı koruma altına alıyor.

27 Eylül 2000’den bu yana yürürlükte olan Zorunlu Deprem Sigortası uygulaması, toplumda sigorta bilincini artırmak için kurum ve sigorta şirketleri tarafından sürdürülmektedir.

Related Posts

Petrolün düşüşü Türkiye’deki akaryakıt fiyatlarını nasıl etkileyecek?

ABD Başkanı Trump’ın yeni gümrük tarifeleri, küresel ticaret savaşlarının derinleşeceği endişeleriyle petrol fiyatlarını sert bir şekilde düşürdü. Bu durum, enerji ithalatçısı Türkiye gibi ülkeler için enerji maliyetlerinde azalma sağlasa da, doların zayıflaması ve küresel ekonomik yavaşlama gibi faktörler, büyüme beklentilerini olumsuz etkileyebilir.

Mehmet Şimşek: Yıl sonunda enflasyon, TCMB’nin tahminlerine uygun gerçekleşecek

Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon beklentisini değerlendiren Bakan Şimşeşk, enflasyonun yıl sonunda TCMB’nin tahminlerine uygun gerçekleşeceği öngörüsünde bulundu. Şimşek, vatandaşın gelecek yıl için yüzde 59,3 seviyesinde gerçekleşeceğini öngörüsünü ise görmezden geldi. Buna göre aslında TCMB’nin yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 29,98 seviyesinde.

Petrolde yatay seyir

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 65,74 dolardan işlem görüyor.

Toplu sözleşme görüşmeleri başlıyor: Ücret zammı ve sosyal haklar gündemde!

Toplu sözleşme görüşmelerinin üçüncü oturumu bugün yapılacak. Görüşmede kamu çalışanlarının ücret ve sosyal hakları ile ilgili talepler ele alınacak. Taraflar arasındaki müzakereler devam ederken, bir sonraki toplantının tarihi de belirlenecek.

CANiK, Güney Afrika’da HuntEx 2025 Fuarına Katılıyor

CANiK, HuntEx 2025 fuarında METE MC9 PRIME’i sergileyerek Güney Afrika pazarındaki etkinliğini artırmayı hedefliyor.

Dolar ve Euro bugün ne kadar oldu? 22 Nisan 2025 Salı döviz fiyatları

22 Nisan 2025 Salı günü dolar ve Euro’nun güncel fiyatları belli oldu. Peki, dolar bugün ne kadar? Euro kaç TL? İşte güncel döviz kurları…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir