Başkan Doğan: “Samsun kuzeyin üretim merkezi olacak”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan: “Samsun, Kuzeyin Üretim Merkezi Olacak”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, yerel seçimlerin ardından çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini belirterek, şehrin kalkınma yolunda yeni bir döneme girdiğini söyledi. Başkan Doğan, “Samsun, kuzeyin üretim merkezi olacak. Tarımdan sanayiye, enerjiden teknolojiye kadar her alanda üretimi artıracak projeleri bir bir hayata geçireceğiz” dedi.

SBB Başkanı Halit Doğan, görevdeki 1. yılını değerlendirirken MKE ve Chery yatırımları, istihdam atağı, sosyal projeler, hacizli ilçe belediyelerine yardımlar, OSB’lere gelecek yatırımlar ve belediyenin banka borçlarının kapatılması gibi konularda bilgiler verdi. Başkan Doğan, “Göreve geldikten sonra geçen 1 yıllık süreç, Samsun için bereketli geçti. OSB yatırımlarına ev sahipliği yapmak için Samsun gün bekliyor. Bir taraftan OSB’lerimiz için çalışırken bir taraftan belediyemizin insanların hayatına dokunan sosyal belediyecilik anlamında da önemli işlere imza atıyoruz” diye konuştu.

Başkan Doğan, banka kredilerinin faiz yükünden kurtulmak için alınan önlemleri de açıkladı. “Banka kredileri aylık 350 milyon TL faiz yükü oluşturuyordu. Bu nedenle bir karar aldık ve borçların anaparalarını ödeyerek kapatmaya başladık. Faize gidecek kaynakları Samsunlulara hizmet olarak aktarıyoruz” dedi.

MKE, Chery ve diğer dev yatırımları değerlendiren Başkan Doğan, Samsun’un kuzeyin üretim merkezi olacağını vurgulayarak, şehrin gelişimine dair önemli projelerin hayata geçeceğini belirtti. Ayrıca, Tekkeköy ve Atakum Belediyelerine destek olunarak hizmetin aksamaması için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Doğan, Samsun’un geleceğine güvenle baktıklarını ve önemli yatırımların şehre geleceğini belirterek, şehrin üretim ve istihdam kapasitesini artırmayı hedeflediklerini söyledi. Beraber planlama ve iş birliğiyle Samsun’un daha ileriye gideceğini belirten Başkan Doğan, Samsunlulara güvenlerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Related Posts

TOBB Başkanı: Enflasyonu tek haneye indirmeden riskleri azaltamayız

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Yaşadığımız en büyük sorunlardan biri yüksek enflasyon, enflasyon tek haneye inmeden ekonomideki riskleri azaltamayız.” dedi.

Tüpraş işçisi hakkı için ayakta

3 bin 500 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yüzde 28 zam teklifine karşı işçiler rafinerilerde iş durdurdu. Petrol-İş, “Bu işin hakkı bu değil” derken, gözler yarın yapılacak yeni toplantıya çevrildi.

Petrolün düşüşü Türkiye’deki akaryakıt fiyatlarını nasıl etkileyecek?

ABD Başkanı Trump’ın yeni gümrük tarifeleri, küresel ticaret savaşlarının derinleşeceği endişeleriyle petrol fiyatlarını sert bir şekilde düşürdü. Bu durum, enerji ithalatçısı Türkiye gibi ülkeler için enerji maliyetlerinde azalma sağlasa da, doların zayıflaması ve küresel ekonomik yavaşlama gibi faktörler, büyüme beklentilerini olumsuz etkileyebilir.

Mehmet Şimşek: Yıl sonunda enflasyon, TCMB’nin tahminlerine uygun gerçekleşecek

Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon beklentisini değerlendiren Bakan Şimşeşk, enflasyonun yıl sonunda TCMB’nin tahminlerine uygun gerçekleşeceği öngörüsünde bulundu. Şimşek, vatandaşın gelecek yıl için yüzde 59,3 seviyesinde gerçekleşeceğini öngörüsünü ise görmezden geldi. Buna göre aslında TCMB’nin yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 29,98 seviyesinde.

Petrolde yatay seyir

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 65,74 dolardan işlem görüyor.

Depremin ardından DASK gerçeği: 10 evden 4’ünün sigortası yok!

İstanbul’da dün meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından zorunlu deprem sigortalılık oranları gündeme geldi. Marmara Bölgesi’nde en yüksek deprem sigortalılık oranı yüzde 83 ile Yalova’da olurken, İstanbul’un deprem sigortalılık oranının yüzde 62 olduğu görüldü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir