İhracatta Büyüme Vurgusu

Yeni İhracat Stratejileri Üzerine Konuşmalar Yapıldı

Uluslararası Ekonomi Zirvesi’nin altıncı panelinde yer alan Safi Holding Yönetim Kurulu Başkanı M. Hakan Safi, Türkiye’nin ihracatının 260 milyar dolara ulaştığını belirtti. Safi, önümüzdeki 10 yıl içinde bu rakamın 2-3 katına çıkacağına inandıklarını ve bu büyümeye katkı sağlamak adına yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini söyledi.

Capital, Ekonomist, Start Up ve CeoLife dergileri tarafından düzenlenen Uluslararası Ekonomi Zirvesi (UEZ 2025), Türkiye ve dünyanın önde gelen siyasetçilerini, iş insanlarını ve akademisyenlerini bir araya getirdi.

Zirvenin altıncı paneli Safi Holding’in sponsorluğunda gerçekleştirildi ve “İhracatta Yeni Strateji: Rekabet Gücü ve Katma Değer Odaklı Büyüme ve Kalkınma” başlığıyla yapıldı.

Safi Holding Yönetim Kurulu Başkanı M. Hakan Safi, 1960’lı yıllarda temelleri atılan yüzde 100 yerli ve milli bir aile şirketi olduklarını ve liman işletmeciliğinden çimento üretimine kadar birçok alanda faaliyet gösterdiklerini vurguladı.

Diğer bir konuşmacı olan Akkök Holding CEO’su İhsan Gökşin Durusoy, şirketin 2024 yılında ihracattaki başarısını, çevik yapısı, ihracat pazarlarındaki çeşitliliği ve operasyonel verimliliğe dayalı stratejilerine bağladı. Durusoy, özellikle kimya alanındaki katma değerli ürünlerinin Avrupa başta olmak üzere birçok pazarda rekabet gücünü artırdığını belirtti.

Kibar Holding CEO’su Haluk Kayabaşı ise uluslararası iş ortaklıklarının önemine vurgu yaparak, küresel pazarlarda rekabet gücünü artıran temel faktörlerden birinin uzun vadeli stratejik ortaklıklar olduğunu aktardı.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Serkan Kaptan ise Türkiye’nin hizmet ihracatında 115 milyar dolarlık bir rekora ulaştığını belirterek, turizmin ülke ekonomisindeki rolünün giderek arttığını ve turizmde Türkiye’nin önemli bir konuma geldiğini paylaştı.

Related Posts

TOBB Başkanı: Enflasyonu tek haneye indirmeden riskleri azaltamayız

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Yaşadığımız en büyük sorunlardan biri yüksek enflasyon, enflasyon tek haneye inmeden ekonomideki riskleri azaltamayız.” dedi.

Tüpraş işçisi hakkı için ayakta

3 bin 500 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yüzde 28 zam teklifine karşı işçiler rafinerilerde iş durdurdu. Petrol-İş, “Bu işin hakkı bu değil” derken, gözler yarın yapılacak yeni toplantıya çevrildi.

Petrolün düşüşü Türkiye’deki akaryakıt fiyatlarını nasıl etkileyecek?

ABD Başkanı Trump’ın yeni gümrük tarifeleri, küresel ticaret savaşlarının derinleşeceği endişeleriyle petrol fiyatlarını sert bir şekilde düşürdü. Bu durum, enerji ithalatçısı Türkiye gibi ülkeler için enerji maliyetlerinde azalma sağlasa da, doların zayıflaması ve küresel ekonomik yavaşlama gibi faktörler, büyüme beklentilerini olumsuz etkileyebilir.

Mehmet Şimşek: Yıl sonunda enflasyon, TCMB’nin tahminlerine uygun gerçekleşecek

Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon beklentisini değerlendiren Bakan Şimşeşk, enflasyonun yıl sonunda TCMB’nin tahminlerine uygun gerçekleşeceği öngörüsünde bulundu. Şimşek, vatandaşın gelecek yıl için yüzde 59,3 seviyesinde gerçekleşeceğini öngörüsünü ise görmezden geldi. Buna göre aslında TCMB’nin yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 29,98 seviyesinde.

Petrolde yatay seyir

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 65,74 dolardan işlem görüyor.

Depremin ardından DASK gerçeği: 10 evden 4’ünün sigortası yok!

İstanbul’da dün meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından zorunlu deprem sigortalılık oranları gündeme geldi. Marmara Bölgesi’nde en yüksek deprem sigortalılık oranı yüzde 83 ile Yalova’da olurken, İstanbul’un deprem sigortalılık oranının yüzde 62 olduğu görüldü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir