Özellikle 5 yaşın altındaki çocuklar risk altında! Bu saatlerde dışarı çıkarmayın

Güneş Yanıkları Cilt Kanseri Riskini Artırıyor

Özellikle 5 yaşın altındaki çocuklarda güneşe maruz kalmanın ciddi sağlık riskleri oluşturabileceği belirtiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Berrin Arslan, bebekler ve küçük çocukların ciltlerinin güneşin zararlı etkilerine daha hassas olduğunu vurguluyor.

İlk 6 Ay Güneş Koruyucu Kullanılmamalı

Çocukların cilt sağlığı için güneş koruyucu ürünlerin önemli olduğunu ancak ilk 6 ay içerisinde kullanılmaması gerektiği belirtiliyor. Bebeklerin ciltlerinin ince ve hassas olduğu bu dönemde, güneş koruyucuların cilde zarar verebileceği ifade ediliyor.

Doğrudan Güneşten Kaçının!

Çocukların 10:00 – 16:00 saatleri arasında doğrudan güneşe maruz kalmamasının önemine dikkat çekiliyor. Bu saatlerde güneş ışınlarının daha zararlı olduğu ve cilt kanseri riskini artırdığı belirtiliyor.

Her İki Saatte Bir Koruma Sağlayın

Çocuğunuzun cildini güneşin zararlı etkilerinden korumak için en az 30 SPF güneş koruyucu kullanmanın önemli olduğu belirtiliyor. Ürünün her iki saatte bir tekrarlanması gerektiği vurgulanıyor.

Gözlük ve Mayo Seçimi Önemli

Güneşin zararlı ışınlarına karşı çocukların gözlerini ve cildini korumak için uygun güneş gözlüğü ve alternatif mayo seçimine önem verilmesi gerektiği ifade ediliyor.

Sıvı Alımını İhmal Etmeyin

Çocuğunuzun güneş altında sıvı kaybını önlemek için bol su içmesi gerektiği belirtiliyor. Ayrıca, yaz aylarında teri emmeyen ve cildi rahat ettiren açık renkli kıyafetler tercih edilmesi öneriliyor.

Related Posts

Erken ergenlik tehlikesine dikkat! Kızlarda 10 kat fazla görülüyor

Erken ergenlik, bazı çocuklarda boy kısalığına neden olabildiği için ebeveynlerin son yıllarda en çok kaygılandıkları konuların başında geliyor. Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Dr. Aliye Sevil Sarıkaya, erken ergenliğin erken ve doğru tedaviyle yönetilebilen bir durum olduğunu belirterek, önemli açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Korkut: Yaz enfeksiyonlarında en büyük bulaş kaynağı ellerimiz

Prof. Dr. Korkut: Yaz enfeksiyonlarında en büyük bulaş kaynağı ellerimiz

Maden suyunu sakın bardağa dökmeyin! Nedenine çok şaşıracaksınız

Maden suyunun tüketimi ile ilgili uzmanlardan kritik uyarı geldi. Bardağa dökerek içenler mineralleri yok ediyor.

50 binde bir görülüyor: Gürcü hastanın skolyoz eğriliğini Türk hekimler iyileştirdi

Skolyoz eğriliği nedeniyle tedavisi için Gürcistan’dan Türkiye’ye gelen Juna Bakhtadze Türk hekimleri sayesine hayata tutundu. Ameliyatı gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Samet Erinç, “Hastamızın skolyoz açısının yaklaşık 110 derece olduğu tespit ettik. Bu, toplumda çok nadir görülen, 50 ila 60 binde bir diyebileceğimiz cerrahi sınıra ulaşmış bir eğriliktir. İki seans şeklinde 10-11 saatlik bir operasyonun sonucunda hastamızı ameliyat ettik. Şu anda hastamız gayet sağlıklı bir şekilde hayatını sürdürebilir. Yürümesi düzeldi, hayata yeniden dönmüş gibi oldu. Bu gibi durumlarda erken teşhis çok önemli” dedi.

Düz bir karın hayal değil! İzi dışarıdan fark edilmeden, fazla deri ve yağ dokusu alınıyor

Kıyafetin bel kısmı tam oturuyor ama göbek bölgesi sarkıyor mu? Aynada düz bir karın görmek isterken, doğumdan sonra sarkan cilt sizi rahatsız mı ediyor? Ya da epeyce kilo verdiniz ama fazlalıklar hâlâ orada mı duruyor? Estetik, Rekonstrüktif ve Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Ömercan Yağız Öksüz, hastaların karın estetiği ameliyatına dair en çok yönelttikleri soruları yanıtladı.

Dr. Savan Günay Evinde Ölü Bulundu!

Dr. Savan Günay evinde ölü bulunurken, şüpheli ölümü sosyal medyada tartışılıyor. Kanser üzerine çok fazla çalışması olan Günay, kanserin nedenlerini çözdüğünü açıklamıştı