TÖDEB Agora Fintech Fuarı Açıldı

TÜRKİYE ÖDEME VE ELEKTRONİK PARA KURULUŞLARI BİRLİĞİ (TÖDEB) AĞUSTOS AYINDA AÇILDI

Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği (TÖDEB) tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen TÖDEB Agora Fintech Fuarı, son derece büyük bir katılımla kapılarını açtı. Fuarda sektör paydaşları, yurt dışından gelen katılımcılar ve kamu kuruluşları bir araya geldi.

Açılış töreninde konuşan TÖDEB Başkanı Serhat Dolaz, fuarın ikinci kez düzenlenmesinden büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, “Bu yılki TÖDEB Agora Fintech Fuarı’nda bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sektördeki paydaşlarımız, yurt dışından gelen katılımcılar ve kamu temsilcileri ile beraber bu muazzam etkinliğe start verdik” dedi.

Dolaz, Türkiye’nin Fintech sektörü için büyük bir cazibe merkezi olduğunu vurgulayarak, “Türkiye gerçekten bu sektör için çok önemli bir nokta. Yatırım potansiyeli çok yüksek olan bir sektörde yer almak bizleri heyecanlandırıyor. TÖDEB olarak, birliğimizin üyeleri ve sektördeki diğer paydaşlarımız adına böyle gurur verici bir organizasyona ev sahipliği yaptığımız için çok mutluyum” şeklinde konuştu.

Dolaz ayrıca Türkiye’deki Fintech ekosisteminin büyük bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çekerek, “Türkiye’de Fintech alanında faaliyet gösteren 900’den fazla şirket bulunmakta. Ülkemizde ise ödeme ve elektronik para kuruluşlarına üye lisanslı 90 kuruluş var” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin teknolojik altyapısı ve insan kaynakları bakımından uluslararası alanda güçlü bir konumda olduğunu belirten Dolaz, “Biz yurt dışındaki örnekleri incelediğimizde, teknolojik altyapımız ve insan kaynaklarımız açısından rahatlıkla rekabet edebileceğimizi görebiliyoruz. Gelecek yıllarda inovasyon üreten teknolojilerle uluslararası yatırımcıların ilgisini çekebilmek için kamu kurumları, birlikler ve sektördeki diğer paydaşlarımızla birlikte çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. – İSTANBUL

Related Posts

TOBB Başkanı: Enflasyonu tek haneye indirmeden riskleri azaltamayız

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Yaşadığımız en büyük sorunlardan biri yüksek enflasyon, enflasyon tek haneye inmeden ekonomideki riskleri azaltamayız.” dedi.

Tüpraş işçisi hakkı için ayakta

3 bin 500 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yüzde 28 zam teklifine karşı işçiler rafinerilerde iş durdurdu. Petrol-İş, “Bu işin hakkı bu değil” derken, gözler yarın yapılacak yeni toplantıya çevrildi.

Petrolün düşüşü Türkiye’deki akaryakıt fiyatlarını nasıl etkileyecek?

ABD Başkanı Trump’ın yeni gümrük tarifeleri, küresel ticaret savaşlarının derinleşeceği endişeleriyle petrol fiyatlarını sert bir şekilde düşürdü. Bu durum, enerji ithalatçısı Türkiye gibi ülkeler için enerji maliyetlerinde azalma sağlasa da, doların zayıflaması ve küresel ekonomik yavaşlama gibi faktörler, büyüme beklentilerini olumsuz etkileyebilir.

Mehmet Şimşek: Yıl sonunda enflasyon, TCMB’nin tahminlerine uygun gerçekleşecek

Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon beklentisini değerlendiren Bakan Şimşeşk, enflasyonun yıl sonunda TCMB’nin tahminlerine uygun gerçekleşeceği öngörüsünde bulundu. Şimşek, vatandaşın gelecek yıl için yüzde 59,3 seviyesinde gerçekleşeceğini öngörüsünü ise görmezden geldi. Buna göre aslında TCMB’nin yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 29,98 seviyesinde.

Petrolde yatay seyir

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 65,74 dolardan işlem görüyor.

Depremin ardından DASK gerçeği: 10 evden 4’ünün sigortası yok!

İstanbul’da dün meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından zorunlu deprem sigortalılık oranları gündeme geldi. Marmara Bölgesi’nde en yüksek deprem sigortalılık oranı yüzde 83 ile Yalova’da olurken, İstanbul’un deprem sigortalılık oranının yüzde 62 olduğu görüldü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir